pátek 20. září 2013

Po tydnu

tak jeste jednou pekny pozdni vecer .....
Jsem tu asi po tydnu ..... bohuzel jsem ho mela rozlitanej a byla jsem na morave sestre na svatbe ,tak jsem trosku hresila ,ale ne moc .....
Uz jsem ale zase doma,tak jsem se do toho vlozila a jede se ......

Mela jsem pro vas pripravene me predesle jidelnicky,ale bohuzel jsem si je nezapsala,tak je vkladat nebudu ,pac jsem sklerotik a nepamatuji si je ......
Vlozim vam ale ten dnesni .

snidane-bily chleb,maslo,paprika
svacina-ochuceny tvaroh
obed-bulgur s veprovym masem a zeleninou
svacina-cottage,rajce
vecere-vyvar s nudlemi a zeleninou
tekutiny-voda s troskou sirupu,kava s mlekem
pohyb-kratka prochazka,uklid celeho bytu

Hrich-bily chleb

Bulgur s veprovym masem a zeleninou

Pekny pozdni vecer .....

Na dnesni obed jsem si pripravila recept,ktery jsem dnes jedla a varila poprve.Posmakla si na nem i 2leta dcerka :-) Recept je rychly,jednoduchy a moc chutny ..... doporucuji :-)

Suroviny: Pšeničný bulgur, vepřové maso , sůl,pepř mletý, kari koření 1rovná lžička, olej tak 1polév.lžíce, cibule 1ks, česnek 2stroužky, vývar/voda asi 500ml, zelenina- květák, zel.fazolky, kořenová zelenina(nebo lze použít i směs mraženou) červená paprika zeleninová 1/4ks, rajčata -já cherry asi 8ks

Postup
Maso nakrájíme na tenké plátky a pak na širší proužky.Pak jemně osolíme a necháme chvilku stát. Na větší a hlubší pánvi si rozehřejeme olej,vložíme maso a restujeme do zlatova,pak přendáme na talíř a uchováme v teple. Na tutéž pánev s výpekem po masu přidáme na osminky nakrájenou cibuli a na stroužky nakrájený česnek,orestujeme do sklovata,přidáme bulgur,kari koření,promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou.Přidáme zeleninu,dle potřeby dosolíme,přiklopíme pokličkou a za občasného promíchnutí dusíme asi 15min.Pak přidáme orestované vepř. maso,červenou papriku na proužky,cherry rajčata na čtvrtky,je li nutné ještě trošku podlijeme a dusíme pod pokličkou dalších asi 10min. Jestli jsme podlili moc necháme u konce bez přikrytí aby se nám přebytečná tekutina vydusila pryč.Jídlo v pánvi má být šťavnaté ale "neplavat".

zdroj:top recepty-ja si ho upravila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...