sobota 23. února 2013

57. a 58.DEN HUBNUTI-FLAKACI A DNESNI VAZENI,MERENI

Pekny vecer.....jsem tu opet po dvou dnech...
Mala mi konecne usla...dnes byla pekne zlobiva a pritel je na nocni,takze tu vegetim skoro sama.

Vcerejsi den jsem stravila s maminkama v detskym koutku v jedne prazske PIZZERII U DIVADLA a moc se mi tam libilo.Obsluhuje vas prijemnej personal,nas obsluhovali sami muzi :-) a nabidka napoju a jidel je tam take dostatecna a mate si z ceho vybirat:-)No a pokud se vam nechce doma varit a chcete zabavit sve dite,tak urcite doporucuji tuto pizzerii navstivit,pac vari na jednicku.Na vyber tam mate poledni menicka nebo normalni jidla.
Detsky koutek je  mensi,ale krasny a vase deti se tam urcite skvele vyradi.Vikca celou tu dobu ,co jsme tam byli stravila na klouzackach a ani pomalu se ji domu nechtelo jit,jak si tam chtela porad hrat.

Vcerejsi jidelnicek-tak vcera jsem vubec neinspirovala Havlickem..vcera jsem jedla venku,takze to,co se mi naskytlo.
A vynechala jsem cviceni......chtela jsem si dat vecer rotoped,ale mala pozde usla,tak jsem se k nemu nedostala.

MUJ JIDELNICEK:nemam ho nafocenej
snidane-2 celornne slunecnicove bulky
svacina-------------------
obed-frankfurtska polevka,ryze s kurecim zavitkem
svacina-musli tycinka
vecere-uzene kureci stehno,zitny chleb,rajce
tekutiny-ovocny caj neslazeny,voda s citronem
pohyb-cestovani po praze,domaci aktivita

Dnesni den,ten jsem stravila celej doma.Venovala jsem se domacnosti,tak s malou sel chvilku na sane pritel.Jinak te snehove nadilky jsem si uzivala pohledem z okna :-)
Chtela jsem si dat rotoped,ale opet jsem se k nemu nedostala,takze snad zitra,az mi mala odpoledne usne.

Dnes u me probehlo vazeni a mereni a vysledky jsou stejne jak minuly tyden a predminuly tyden.


MUJ JIDELNICEK:trosku jsem se inspirovala,ale ne uplne a hlavne jsem dnes nejak nezvladla svaciny.....
snidane-ovesna kase-inspirace u Kriss a na blogu Barbory -holky,diky...byla to mnamka,jen ten banan jsem nemela...ten je v obchode :-)
svacina-dojidani ovesne kase
obed-uzeny vyvar z kosti se zeleninou a vajickem,brambor,horcicova omacka,veprova plec,rajce
svacina----------------
vecere-tofu,rajce,cervena paprika,eidam,zitny chleb
druha vecere-200ml polotucneho mleka
tekutiny-voda s citronem
pohyb-domaci aktivita
 PREJI VAM KRASNOU DOBROU NOC :-)






čtvrtek 21. února 2013

56.DEN HUBNUTI

Pekny vecer......dnes uz naposled.....

Mala mi ted usla a ja nez pujdu do sprchy a pritelovi nachystat svacinu,tak jdu rychle napsat kratkej clanek s mym dnesnim jidelnickem,kterej si nadale upravuji podle jidelnicku od poradce Havlicka ....
Dnes jsem si ho nestihla zapsat do koucinku.....ale rekla bych,ze ta moje sestava se celkem dala .....

Zitra se podle jidelnicku ridit nebudu,pac rano jedu s amlou k dr a pak opet na maminkovskej srazik ,takze se bude papat venku :-)Ale budu se hlidat :-)

Jinak dnes jsem opet vytahla malou na sane a jeli jsme se projet po vesnici.....pak po obede jsem si sla zacvicit opet 3 level 30 shred days a dnes me behem cviceni silene bolelo cele telo......zitra bude od cviceni pohov......

MUJ JIDELNICEK:
snidane-celozrnno-zitny chleb,cottage,rajce
svacina-jablko,bily jogurt
obed-uzene kureci stehynko,celozrnno-zitny chleb,rajce
svacina-mussli tycinka,polotucne mleko
vecere-smakoun na cukete a rajcatech
tekutiny-litr neslazeneho zeleneho caje(tak jsem na to zvedava :-) ),voda s citronem,kava s mlekem
pohyb-domaci aktivita,prochazka se sanemi,30 shred days





PREJI PEKNY ZBYTEK VECERA :-)

CO JE TO SMAKOUN A RECEPTIK ME DNESNI VECERE

Pekny podvecer...pred chvili jsem si dodelala veceri......mnam,mnam veceri :-)A jdu se s ni s vami podelit....

Ze zacatku zacnu povidani neco o potravinach,ktere jsem pouzila ve sve veceri....

SMAKOUN-Definice šmakouna je velice krátká, jedná se o plátek bílkovinné hmoty, která je vyrobena z čistých vaječných bílků, tedy z albuminu. Z bílků se speciální technologií stanou slisované plátky. Vzhledem se podobají vařenému drůbežímu masu. Mnohým již jistě svítá, že se zřejmě jedná o více či méně povedenou náhražku masa. Musím říci, že,dle mého názoru, je povedená velice. Zejména uzený šmakoun chutná v pokrmu velice dobře. Dalším, co lze šmakounovi přičíst k dobru, je, že proces jeho výroby byl vyvinut v České republice.
Jak jsme již "nakousli", kromě šmakouna dochuceného soli lze zakoupit i uzeného šmakouna, který pokrm příjemně provoní slaninovým aroma. Další specialitou je ochucený plátek, který rovnou můžete položit na rozpálený gril. Někdy se šmakoun přidává i do různých masových směsí, aby se snížila jejich kalorická hodnota. 

Potěšující je, že šmakouna lze zakoupit i v běžné maloobchodní síti a nemusíme se tedy trmácet jedině do prodejen zdravé výživy.



Šmakoun a obsah živin

 Zhruba 250 KJ ve 100 gramech produktu je zhruba tolik, jako bychom snědli menší sladké jablko nebo broskev. Šmakoun navíc neobsahuje téměř žádný tuk ani sacharidy, je ovšem velice bohatý na bílkoviny. Je tedy ideálním doplňkem stravy při redukční dietě, vysoké procento proteinů vítají i sportovci. Na rozdíl od masa v sobě šmakoun nemá cholesterol. Šmakoun má nízký glykemický index, tudíž zasytí na delší dobu. 

Šmakoun v kuchyni 

Použití šmakouna je všestranné. Hodí se nejen tam, kde bychom běžně použili maso, ale i ke studené kuchyni, protože se nemusí tepelně upravovat. Jeho použití je tedy snadné a rychlé. Sám o sobě však příliš chutný není a musí se tedy dochutit, což ostatně i maso. Takže při jeho přípravě popusťme uzdu fantazii a vesele kombinujme koření a bylinky.

Vynikající je například obalit proteinový plátek v trojobalu a osmažit ho jako řízek. Uzený šmakoun výtečně provoní jakýkoliv pokrm, zkusme třeba zapékané testoviny. Zkusit můžeme ale i guláš, čínu či rizoto. Nedávno jsem dokonce jedla knedlíky plněné robi masem a šmakounem, chutnaly opravdu výtečně a chuti masa se tato racionální náplň téměř vyrovnala. Co víc, šmakoun se dá i grilovat. Studený šmakoun lze dobře využít jako příměs do osvěžujících letních salátů.

Máte-li z používání a konzumace šmakouna předsudky, určitě ho ochutnejte. Třeba si u vás najde čas od času své místo, i když jste zapřísáhlými masožravci. 
Ja smakouna neznala....doporucila mi ho kdysi Dominika a ja si ho zamilovala.Nedavam si ho tedy pravidelne,ale obcas si ho dam,je super na doplneni bilkovin.
CUKETA-Cuketa se používá především v kuchyni, a to na mnoho způsobů. Na rozdíl od okurek se téměř vždy podává tepelně upravená. Sama o sobě má velmi jemnou chuť a naopak snadno přejímá chuť přísad, je tedy velmi vhodné ji silně kořenit a používat výrazné ingredience, jako je např. česnek. Známé jsou především pokrmy z dušené či zapečené cukety (populární je obdoba bramboráku zvaná cukeťák), také se však dělá plněná, smaží se jako bramborák i řízek, griluje se a výtečná je též cuketová polévka. Méně známé jsou recepty na sladkosti, saláty, pizzu či knedlíky. K přípravě pokrmů se také dají spotřebovat cuketové květy, a to především plněné. Ve Francii je známá jako zásadní přísada do ratatouille.
Nejkvalitnější pro sklizeň jsou mladé cukety kolem 25 cm dlouhé, jejichž semena ještě nejsou plně vyvinutá a jsou tak měkká. Mladé cukety ani není třeba loupat. Častá sklizeň navíc rostliny nutí do remontantnosti (opakované plodnosti).Cuketa má velmi nízkou energetickou hodnotu, protože obsahuje kolem 91% vody, jen trochu vlákniny a pouze kolem 4% sacharidů.Nejcennější je vysoký obsah karotenu (až 5 mg %, jako např. u papriky) a minerálních látek , např. draslíku, který vyplavuje z těla nadbytečnou vodu a soli.

RAJCATA- Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Vhodná jsou i na různé redukční a očistné diety, neboť mají antioxidační účinky. Podle některých studií působí blahodárně i na problémy s prostatou. Dále jsou rajčata vhodná ve stravě osob s nemocemi srdcekrevního oběhu a poruchami látkové výměny.

Cuketa se šmakounem

Ingredience

1 mladá cuketka, 3 rajčata, 1 kousek šmakouna (100 g), 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, sůl, 1 lžíce  oleje

Postup

Cuketu, rajčata i šmakouna nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cuketu a lehce orestujeme. Přidáme rajčata, rozmačkaný česnek, osolíme, okořeníme a smažíme, dokud se nevypaří většina puštěné vody. Pak přidáme šmakouna, promícháme a necháme pořádně prohřát.

inspirace:babiccine recepty




TRESKA NA RAJCATECH


Poprve jsem vyzkousela tento recept a v nasi rodine se osvedcil-chutna skvele :-)


Rozmražené filety z tresky osušíme, nakrájíme na menší kousky a osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečenou rybu uchováme na teple a do výpeku přidáme slaninu, kterou necháme rozškvařit. Pak přidáme cibuli a česnek, necháme zesklovatět a vmícháme žampiony, pórek, rajčata a chilli papričky. Vše opékáme na mírné teplotě asi 5 minut a nakonec přidáme  několik lístků čerstvého rozmarýnu. Směs podlijeme vývarem, krátce podusíme a podle chuti osolíme a opepříme.
Rajčatovou směs se žampiony rozdělíme na porce a poklademe treskou. Pikantní filety z tresky na rajčatech podáváme s opečeným bramborem
Ja podavala s varenym bramborem.

inspirovala jsem se recepten na vareni.cz

DOBROU CHUT...

středa 20. února 2013

54. a 55.DEN HUBNUTI-pokracovani v moji verzi Havlickoveho jidelnicku

Pekny vecer.....
Hlasim se az dnes,pac vcera me mala nechtela usnout a pritel uz sel take spat ve 22.hod,tak jsem po dlouhe dobe sla ulehnout take driv.

Vcerejsi den jsem mela vetraci....a vynechala jsem cviceni,od toho jsem si dala pohov.Misto neho jsem si udelala peknou prochazku v te nejvetsi chumelenici ze Smichovskeho nadrazi na Arbesovo namesti a zpet-pekne jsem se prosla i s kocarem a malou.No a jeste predtim jsem si navzajem jeste s jednou maminkou odnosili kocary po schodech z vlakoveho nastupiste do haly nadrazi-super posilovna-asi zacnu provozovat denne :-)

Vcerejsi jidelnicek byl s jednim hrichem,ale jinak super :-)
snidane-50g krehky chleb,75g cottage,75g rajce
svacina-50g banan,150g bily jogurt
obed-100g treska,200g brambory varene,4 g olej,25g cibule,25g anglicka slanina,25g zampiony,100g cherry rajcata
svacina-parek v rohliku -HRICH
vecere-100g tofu natura,200g cervena paprika,50g celozrnny chleb
tekutiny-voda s citronem,kava s mlekem
pohyb-prochazka a tahani kocaru po schodech,domaci aktivita



Dnesni den

Dopoledne jsem vytahla Viktorku na sane a udelali jsme si okruzni jizdu po te nasi vesnicce.Po obede jsem ji uspala a sla pokracovat ve cviceni s Jill,takze dnes jsem odcvicila 2 den 3.levelu 30 shred days.Po tom cviceni se citim uplne skvele.Ten ,kdo Jill necvici,tak urcite zacnete :-)
Zbytek dne jsem pak stravila venovanim se male a domacnosti.
Muj jidelnicek-dnes byl bez hrichu :-)

snidane-50g tmavy toast,17g taveny syr,25g eidam,25g kureci zauzena sunka,50g ledovy salat
svacina-50g mandarinka,200ml polotucne mleko¨
obed-150g kureci prsa,4 g olej,200g ryze varena,100g rajce
svacina -100ml bily jogurt,13g krehky chleb
vecere-100g testoviny varene,75g tunak ve vlastni stave,200g rajcata
tekutiny-voda s citronem,kava s mlekem
pohyb-30 shred days,domaci aktivita




dnes jsem tedy vubec nevychytala prijem a  opet tuky....



Nakonec bych vas rada pozvala na druhou giveaway :-)

PREJI PEKNY VECER




MATE RADI TIMOTEI SAMPON?DRUHA GIVEAWAY PRO VAS

Pekne odpoledne......tak jsem se rozhodla vam udelat dalsi giveaway a tentokrat o sampon Timotei a lak na nehty FF.

Sampon Timotei jsem si uplne zamilovala.Dokonce se u me dostal na prvni misto,na druhem je ted balea sampon.Okouzlila me jeho vune a po umyti vlasu timto samponem,se me vlasy krasne  lesknou,jsou hladke na dotek a vune samponu vydrzi do dalsiho dne....

Kdo ma stejne oblibeny tento sampon  a lak,muze se zapojit do giveaway.
Staci provest jen tri ukoly:

  1. stat se ctenarkou blogu
  2. dat like na moji fb stranku Monulcin denik
  3. do komentare napsat svuj mail
  4. vlozit komentar o tom,co se vam na mem blogu nejvice libi
Dekuji vam za zapojeni do souteze a tesim se na vase komentare :-)

Giveaway bude ukoncena 28.2.2013 o pulnoci.

úterý 19. února 2013

VEPROVE S BRAMBOROVOU STAVOU

Pekny podvecer,mam pro vas dalsi recept,kterej jsem poprve delala nekdy v tydnu a chutove je vynikajici...

Co potrebujeme?
4 platky veprove krkovice,ja delala z plece
3 strouzky cesneku
sul
mlety pepr
1/2 kostky masoxu
1 stredne velkou bramboru
2 mensi cibule
1 lzicku oleje
1 hrst michane mrazene zeleniny

Postup:
Nejprve osmazime nakrajenou cibuli doruzova a ostavime ji.Maso naklepeme,osolime,opeprime,potreme cesnekem a na lzicce oleje opeceme z obou stran.Muzeme malinko zastriknout vodou,maso pusti stavu.Do pekacku nakrajime na kosticky syrovou bramboru,na ni polozime osmazene platky masa a zasypeme osmazenou cibuli,z niz jsme scedili tuk.Maso mirne podlijeme ,pridame masox a peceme asi 40 minut na 200°C.Behem peceni obracime.Kdyz je maso mekke,vyjmeme jej na talirek a vypek rozmixujeme i s bramborami tycovym mixerem.Do stavy pridame zeleninu a jeste asi 10 minut provarime.Podavame s varenymi bramborami a zeleninovym salatem.

PREJI DOBROU CHUT :-)

pondělí 18. února 2013

53.den hubnuti (jidelnicek podle Havlicka mnou predelanej) a 3.level 30SD

Pekny vecer......

Vcera jsem si zjistovala,kolik bych mela asi tak vazit na svoji vysku a kolik bych mela tydne shodit kg.

Dnesni den jsem stravila doma......jako kazdej den jsem se venovala domacnosti a skoro celej den koukala s malou na pohadky.Uplne si je zamilovala ....
Po obede jsem sla uspat malou ctenim pohadky...malem jsem spala driv jak ona......jakmile usla,tak jsem rychle popadla cinky,zapla 3 level 30shred days od Jill a sla na sobe pracovat :-)
Tento level je rekla bych ze vsech levlu nejlepsi :-)Na to jak jsem byla unavena,tak me to krasne probralo :-)



 MUJ JIDELNICEK:
Vcera jsem se pridala na udalost  hubnuti podle Havlicka a dnes jsem s jeho prvnim jidelnickem zacala.Nepojedu presne podle neho,nebo spise nebudu jist ingredience,ktere ma uvedene on ve svych jidelniccich,ale budu se jeho jidelnicky pouze inspirovat  a sestavovat si sve jidelnicky z tech potravin,ktere nakupuji ja  a jim .....Budu pokracovat se zapisovanim do koucinku,pac ten mi hodne pomaha,abych hubla spravne ....

snidane-50g celozrnny slunecnicovy chleb,17g taveny syr,25g kureci zauzena sunka,70g rajcata
svacina-50g mandarinka,150g bily jogurt
obed-135g kureci stehenni rizek,200g ryze varena,125g rajcata
svacina-35g muslli natura,150g bily jogurt
vecere-125g tvaroh polotucny,200g rajcata,25g krehky chleb
tekutiny-voda s citronem,kava s mlekem
pohyb-domaci aktivita,30SD













neděle 17. února 2013

ZMENA DENNIHO PRIJMU A SEBEKOUCINK

Pekny vecer...

Je tu zase nedele a konec tydne a ja se hlasim se svym dalsim hubnoucim clankem.Cely den jsem stravila doma,jen  odpoledne jsme jeli na nakup.Mezitim jsem si jeste dala krasnych 30 minut na rotopedu...zitra zacinam s 3 levelem od Jill 30shred days.Jeste teda nevim,co me ceka,ale tesim se...

Vcera jsem si nastavila novej sebekoucink,pac ten prijem,co jsem mela predtim se mi zdal hodne vysokej a spis jsem si s nim udrzovala vahu,tak jsem si zkratila cyklus  a  timpadem se mi snizil prijem,coz mi ted tak vyhovuje :-)No,uvidime,jak mi to pujde :-)


Tak dnes jsem si svuj jidelnicek zase po dlouhe dobe zapisovala do sebekoucinku a vysel mi krasne zelene :-)

snidane-100g celozrnny chleb,17g taveny syr,25g kureci zauzena sunka,50g rajce
svacina-150g bily jogurt,50g banan
obed-130g veprova plec,200g spenat,8g mouka,12g olej
svacina-125g tvarohovy desert
vecere-50g tmavy toast,8g maslo,50g tunak,100g cherry rajcata
tekutiny-kava s mlekem,voda s citronem
pohyb-domaci aktivita,30 minut rotoped(tezka jizda)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...