neděle 5. května 2013

ZELENINOVE POKUSENI 2

SPIZ Z KAPUSTY S MLETYM MASEM

ingredience na 4 porce
-400g mleteho hoveziho masa
-1 mensi cibule
-petrzelka
-1 lzice plnotucne horcice
-sul
-pepr
-600g hlavkove kapusty

POSTUP:
Mlete maso smichame s nadrobno nasekanou cibulkou,petrzelkou a horcici.Dochutime soli a peprem.Vytvarujeme mensi karbenatky a upeceme je v troube pri 180°C na pecicim papire z obou stran dozlatova.Listy kapusty  v celku uvarime v pare tzv.na skus.
Hotove napichneme srulovane na spizy.

tip:podavejte s bramborami uvarenymi ve slupce

PECENA DYNE S BYLINKAMI A MEDEM

ingredience na 4 porce
-1kg dyne hokkaido
-2 lzice olivoveho oleje
-sul
-pepr
-2 snitky rozmarynu
-1 lzice medu
-citronova stava

POSTUP:
Dyni nakrajime na tlustsi mesicky i se slupkou,prendame do zapekaci nadoby na pecici papir.Pokapeme olivovym olejem,osolime ,opeprime a ozdobime snitky rozmarynu.Vlozime do predehrate trouby na 160°C a peceme asi tak 40 minut domekka.Ke konci potreme platky dyne medem a pokapeme podle chuti citronovou stavou.

tip:dyni muzeme obalit i v platcich parmske sunky

CIBULE S PARMSKOU SUNKOU A PARMAZANEM

ingredience na 4 porce:
-800g bile cibule
-80g parmske sunky
-80g parmazanu
-2 snitky tymianu
-sul
-pepr

POSTUP:
Cibuli oloupeme od vrchni slupky,rozkrojime na dve poloviny  a vlozime rovnou plochou na plech vylozeny pecicim papirem.Vedle poklademe platky parmske sunky,snitky tymianu,osolime a opeprime.Peceme v predehrate troube na 180°C dozlatova.Prendame na talire a posypeme nastrouhanym parmazanem.

tip:takto pripravenou cibuli muzete dochutit i balzamikovym octem

CARPACCIO Z CERVENE REPY

ingredience na 4 porce:
-2 stredene velke bulvy cervene repy
-160 g cerstveho koziho syra
-80g rukoly
-2 lzice olivoveho oleje
-2 lzice balzamikoveho octa
-sul
-pepr

POSTUP:
Repu omyjeme ,zabalime peclive do alobalu a peceme v troube pri 180°C domekka,asi hodinu.Pote nechame vychladnout,oloupeme a nakrajime na tenke platky.Ozdobime kozim syrem a rukolou.Zakapeme olivovym olejem a balzamikovym octem.Dochutime soli a peprem.

tip:
muzete posypat nasekanymi vlasskymi orechy



Žádné komentáře:

Okomentovat

BUDU RADA ZA KAZDY KOMENTAR :-)
A BUDU RADA ZA KAZDOU VASI RADU OHLEDNE HUBNUTI:-)
URAZLIVE KOMENTARE BUDOU IHNED SMAZANY....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...