středa 6. března 2013

Chléb bílý kmínový

Doma nam dosly vsechny mouky na peceni chleba,doslo pecivo a ja ho samozrejme zapomnela koupit,tak jsem musela udelat (upect) obycejny bily chleb.Je to nejjednodussi chleb pro zacatecniky peceni chlebu v domacich pekarnach.


Suroviny:
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

VLOZIT POSTUPNE DO PEKARNY.

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

Postup:
Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale vždy by základem mělo zůstat cca 300 g hladké mouky.
Také je možno přidávat různá semínka, bylinky, na kostičky sýr, salám, klobásku, osmahlou cibulku.....dle fantazie!

Žádné komentáře:

Okomentovat

BUDU RADA ZA KAZDY KOMENTAR :-)
A BUDU RADA ZA KAZDOU VASI RADU OHLEDNE HUBNUTI:-)
URAZLIVE KOMENTARE BUDOU IHNED SMAZANY....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...