sobota 12. ledna 2013

KURECI POLEVKA S RYZI

Mekka zrnka neloupane ryze nasakla hustym drubezim vyvarem dodaji cire kureci polevce spravnou hutnost.Krupavou tecku tvori oprazene mandlove vlocky.

4 porce
doba pripravy :20 minut
doba vareni:35 minut

30 g masla nebo margarinu
1 lzice olivoveho oleje
450g nakrajenych kurecich prsicek bez kuze a kosti
1litr drubeziho vyvaru
2 stredne velke ocistene mrkve nakrajena na kolecka
1 velka oloupana cibule nakrajena nadrobno
80g dlouhozrnna neloupana ryze
2 lzice sekane zelene petrzelky
1/4 lzicky soli
cerstve mlety cerny pepr
10g mirne oprazenych madlovych vlocek a snitky petrzelky na ozdobeni

1)Ve vetsim hrnci rozpustime maslo nebo margarin a olivovy olej,pridame kureci maso a na mirnem ohni nechame deset minut osmahnout.

2)Prilijeme vyvar,pridame mrkev,cibuli a sekanou petrzelku.Ochutime soli a trochou pepre.

3)Hrnec zakryjeme a polevku pomalu privedeme  k varu.Pak zmirnime teplotu a nechame asi 25 minut povarit,az je ryze mekka.Hotovou polevku rozlivame do nahratych taliru,zdobime mandlemi a petrzelkou a podavame s  teplymi makovymi rohliky.

hodnota 1 porce:
energie:334kcal
bilkoviny:27g
tuky:celkem 15g
sacharidy:22g
vlaknina:2,1g
sodik:273g
cholesterol:67mg

Polevku budu zitra varit na zitrejsi obed :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat

BUDU RADA ZA KAZDY KOMENTAR :-)
A BUDU RADA ZA KAZDOU VASI RADU OHLEDNE HUBNUTI:-)
URAZLIVE KOMENTARE BUDOU IHNED SMAZANY....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...