čtvrtek 27. prosince 2012

Vepřová pečeně se salamem

Ingredience

veprova pecene
cesnek
klobasa
sunka a lovecky salam
sul,pepr,olej
cibule
mleta cervena paprika

Příprava

  1. Vepřovou peceni – špalek zpevníme převázáním, aby nám udržela hezký tvar i po upečení. Na 4 místech maso prošpikujeme sunkou. Utřeme si 5 stroužků česneku se solí a mletou paprikou. Vzniklou kaší potřeme převázaný špalek pecene a necháme v chladu uležet. Na pánev si dáme trochu oleje a špalek masa na něm ze všech stran opečeme.
  2. Klobásky a lovecak nakrájíme na větší špalíky cca 3 cm a zprudka opečeme na výpeku od masa společně s nahrubo nakrájenou cibulí. Opečené maso a klobásky,lovecak přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přikryté cca 45 minut. Po uvedené době maso zkontrolujeme, přelijeme výpekem a pečeme na střední teplotu již odkryté cca 15 minut, aby maso dostalo hezkou barvu.
Po upečení maso z něj odstraníme ovázání a nakrájíme šikmo na plátky. Špalíky klobásky  ještě překrojíme a tím si jejich počet znásobíme a využijeme toho nejen, že výborně chutnají, ale vypadají hezky. Servírujeme jeden nebo dva plátky masa a 4 – 6 koleček lahodné klobásky. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

BUDU RADA ZA KAZDY KOMENTAR :-)
A BUDU RADA ZA KAZDOU VASI RADU OHLEDNE HUBNUTI:-)
URAZLIVE KOMENTARE BUDOU IHNED SMAZANY....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...